Wie is B E L J O N  W O O D S

B E L J O N W O O D S is Floor Beljon, begonnen als Etaleur/Decorateur, en na een studie Interieurtechniek gewerkt als meubeltekenaar en interieurontwerper.Vanuit deze achtergrond en de drive om zelf met het materiaal aan de slag te gaan is B E L J O N W O O D S ontstaan.

 

Het assortimentHet assortiment

Wij maken:

Tafels, Stoelen, Banken, Krukken, Hockers, Statafels, rechte Loungebanken en ook hoek Loungebanken.

 

Tuinopbergkasten voor u tuingereedschap, denk aan bv spa, schep, hark, bezem, tuinslang noem maar op.

 

Tuinkussenopbergkisten, Buitenkeukens, Plantenbakken, Speelhutten (huisjes)

Terrasafscheidingen, Roomdividers, stoere Kinderbedden, Hutbedden

 

Voor wieVoor wie

Voor hen die van stoere meubels met een eigentijdse uitstraling houden, zowel voor particulieren, horeca, bedrijven en openbare ruimtes.

 

Gun u zelf als bedrijf een onderscheidende buitenruimte met onze meubels. U zelf, uw klanten, uw bezoekers en ook uw personeel zullen zo'n ruimte zeer op prijs stellen. Zie het bij de entree van uw bedrijf als het voorportaal van uw receptie. U geeft bezoekers bij aankomst of vertrek een mogelijkheid nog even een sigaret op te steken, een stuk nog even door te nemen, internetten, of zomaar iets te overdenken. Denk bv aan een grote zitbank met een plantenbak als terrasafscheiding. Bespreek met ons de mogelijkheden!

 

De Horeca zal met onze Loungesets een omzetverhoging genereren omdat mensen langer blijven zitten in een ongedwongen ruimte, waar bekenden of vrienden ook eerder aanschuiven dan aan de traditionele tafel. Chillen en Loungen is hot en is een groepsritueel waarbij ieder elkaar een drankje gunt. Zie u kansen en bespreek met ons de mogelijkheden!

 

De particuliere klanten bedienen wij met een scala aan mogelijkheden, welke allen zullen bijdragen aan het plezier van het no nonsens buitenleven. Bekijk ons assortiment en bespreek met ons de mogelijkheden.

 

Bij de inrichting van de openbare ruimte kunt u denken aan de horecavoorziening van b.v. sportaccomedaties, zoals tennisbanen, golfclubs, voetbalclubs,hockyclubs, zeilverenigingen, maneges. Ook deze groep kunnen wij bedienen met stevige hufterproof meubels welke toch een moderne, eigentijdse uitstraling hebben.

 

Heeft u zelf een idee, dat kan natuurlijk ook bespreek met ons de mogelijkheden, dan kijken we samen naar de haalbaarheid en maken wij voor u een model op schaal, u heeft dan snel een goede impressie van wat u in gedachten heeft.

 

 

 

Waarom steigerhoutWaarom Steigerhout

Omdat het momenteel helemaal in is en omdat de prijs/kwaliteitverhouding helemaal in orde is. Het is stevig, solide en kan buiten blijven staan. Wij gebruiken alleen gebruikt steigerhout, ten eerste omdat het dan een recycleprodukt is, en omdat het gebruikte steigerhout redelijk uitgewerkt is, nooit helemaal uiteraard maar in ieder geval een stuk droger dan nieuw steigerhout. Ook heeft het een doorleefde en vergrijsde uitstraling, met andere woorden het ziet er direct heel authentiek uit.

 

De bewerkingsmogelijkhedenDe Bewerkingsmogelijkheden

Het steigerhout wordt altijd splintervrij geschuurd, na deze behandeling kan het in principe zonder verdere behandeling worden toegepast, wilt u het hout echter wat meer laten spreken dan kunnen we op uw verzoek het hout ook een behandeling geven. De mogelijkheden zijn een Whitewash voor een witte wat kalkachtige uitstraling, een transparante of op kleur beits, voor tafelbladen wellicht een coating kleurloos dus transparant welke waterafstotend is. In kleur geschilderd is uiteraard ook een mogelijkheid, hiermee gaat echter wel het karakter van het steigerhout verloren. U ziet er zijn vele mogelijkheden. Indien gewenst kunt u er ook voor kiezen om deze behandeling zelf uit te voeren.

 

 

 

ToepasbaarheidDe toepasbaarheid

Steigerhout is zowel buiten als binnen toepasbaar, het is echter wel zo dat wanneer het binnen toegepast wordt, het droogproces versneld wordt waardoor mogelijk de naden tussen de planken zich kunnen verwijden. Bij het gebruikte hout wat wij toepassen is dit minder van toepassing dan bij nieuw steigerhout.